Restauratie MGA MkII uit 1962

Wat wij hebben gedaan om de MGA uit Amerika in te voeren en waar je op moet letten bij het invoeren van een oldtimer.

Bij het kopen van de auto hebben we een rekening op gemaakt met alle gegevens van de auto en de persoonlijke gegevens van ons beide. Belangrijk is dat het adres van de verkoper gelijk is aan het adres wat op de Title staat. De Title in Amerika is het document waarop te zien is of het voertuig niet als onderpand voor een lening is gebruikt. Deze Title is notarieel overgeschreven op onze naam. Notarieel overschrijven lijkt heel officieel maar dat kan in Amerika bijna op elke hoek van de straat. Deze Title is essentieel om de auto in te voeren.

Dan zou de MGA officieel een framenummer in de vloerbalk bij de bijrijder moeten hebben, maar deze is natuurlijk weggeroest, of is er in het geheel nooit geweest. Voor op het schutbord zit een mooi aluminium plaatje met het framenummer wat zo weg te schroeven is.

Als je een afspraak maakt bij de RDW moet je meteen aangeven dat ze ook een nieuw framenummer moeten slaan (5 minuten werk en kost € 90,=). Dit nummer mag je officieel niet zelf inslaan, want dat is fraude?! Bij de RDW doen ze meteen een APK omdat de auto van buiten de EU wordt ingevoerd. Wij hadden voordat we naar de RDW zijn gegaan een voorkeuring laten doen (bij een garagebedrijf), de hierin aangegeven punten zijn verholpen voordat we de afspraak bij de RDW hebben gemaakt. Onze ervaring is dat men bij de RDW exact weet wie of wat ze voor zich hebben. Probeer je d.m.v. snelle handel een voertuig te keuren waar een aantal punten niet van kloppen, heb je een probleem. Onze auto is verre van perfect, maar de essentiële punten voor de RDW waren goed, en men kon zien dat we pas met restaureer zijn begonnen. Let op met wiellagers, speling op de voorwielophanging, lampen en dat alles wat aan de auto zit ook werkt (tot en met de ruitensproeier toe).

Als dit alles goed is mag je naar de douane, of te wel nu naar de belastingdienst. Hier moet je je als eigenaar legitimeren met je rijbewijs. Dus let op, als iemand anders voor je gaat moet je een machtiging schrijven. Vervolgens mag je het ingevulde formulier overhandigen met de rekening en hoef je geen invoerrechten te betalen!

En dan maar wachten op de post met het nieuwe kenteken. Om twee dagen eerder de platen te laten maken kan je op de site van de RDW met je DigiD code inloggen om je eigen voertuigen te bekijken, hier staat de auto veel sneller vermeld.

 

En dan rijden!